tekening tuin 3d

Kennismaken, offerte en ontwerpen

Graag kom ik bij u langs om voor een vrijblijvend gesprek om kennis te maken, de tuin te bekijken en uw wensen te bespreken. Na de kennismaking krijgt u van mij een offerte met de kosten van het ontwerp en het beplantingsplan. Ik splits de offerte altijd op, zodat de verschillende elementen zoals een 3d animatie en het beplantingsplan optioneel zijn. Bij akkoord ga ik schetsen en maak 4-6 schetsen/voorstellen voor de nieuwe tuin.

Naar een definitief ontwerp

Tijdens de tweede afspraak bekijken we de ontwerpen en met uw input ga ik opnieuw aan de slag. Zo werken we naar een definitief ontwerp toe. Soms lukt dit in 2 rondes maar meestal zijn 3 rondes noodzakelijk. Als het ontwerp naar uw zin is, maak ik daar een definitieve handgetekende versie van op A2 formaat.

Definitieve tekening tuin Vijfhuizen april 2022

3d tekening en animatie in SketchUp

Naast de definitieve tekening kan ik een 3d impressie van de tuin in SketchUp maken. Deze impressie geeft een goede indruk van het uiteindelijke resultaat en biedt de mogelijkheid virtueel door uw nieuwe tuin te lopen. Dit geeft ook de mogelijkheid om nogmaals goed naar het ontwerp te kijken en eventueel nog wat aanpassingen te doen.

Naast de tekening en de eventuele 3d impressie krijgt u een gedetailleerde beschrijving van de verschillende elementen in de tuin. Met dit pakket kan u zelf of de hovenier aan de slag.

illustratieve 3D animatie

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is optioneel en bestaat uit een lijst van planten, de eigenschappen, de hoeveelheden en de locatie. De lijst van planten wordt samengesteld na overleg met u als klant. Ik werk zoveel mogelijk met meerjarige- en inheemse (liefst biologische) planten. Dit zijn planten die jaarlijks terugkomen en relatief eenvoudig groeien. Dit betekend dat er weinig werk in de tuin hoeft te gaan zitten. De natuur doet zijn werk.

Uitvoering plan

Voor de aanleg van de tuin werk ik samen met een verschillende hoveniers. Als het uitkomt help ik zelf ook mee met de aanleg.

Kosten

Ik kom vrijblijvend langs om kennis te maken en te luisteren naar uw wensen over de tuin. Na die kennismaking stuur ik een offerte. Als deze wordt geaccepteerd ga ik z.s.m. aan de slag. De prijs voor een ontwerp start bij € 500 euro ex BTW.

Zelf ontwerpen met mijn hulp

Een tweede mogelijkheid is dat ik u help en begeleid bij het ontwerpen. Ik kom dan langs op uurbasis en samen gaan we schetsen om tot een ontwerp te komen. Hiervoor reken ik € 50 per uur ex BTW.

Kosten van de aanleg

De kosten voor het aanleggen van de tuin zijn lastig in te schatten: zitten er houten constructies in het ontwerp, dure tegels, veel tegelwerk etc..

Uiteraard kunt u de kosten drukken door zelf de handen uit de mouwen te steken en voorwerk te doen (bijv. tegels eruit halen). U kunt ook op marktplaats naar eventuele nieuwe materialen zoeken. Ik probeer zoveel mogelijk, om het aanwezige materiaal in een nieuw ontwerp te hergebruiken. Dat scheelt in ieder geval in de kosten.

Duurzame tuinen

Mijn kracht ligt in het ontwerpen van duurzame en natuurlijke tuinen. Recent ben ik mij ook aan het verdiepen in permacultuur. Voor meer info daarover hier.

Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk gebruiksfuncties in te passen in een tuin: een trampoline in het groen, een pergola voor schaduw, gras voor de kinderen, een gemetselde pizza-oven, een lekkere hangplek, een verscholen hoekje.. Het uitgangspunt daarbij is dat deze elementen bijdragen aan de beleving van de tuin zonder dat het ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Ik werk met milieuvriendelijke materialen en ik gebruik zo veel mogelijk meerjarige en inheemse planten. Ik werk veel met grassen en meerjarige bloeiende planten. Deze combinatie geeft aan een tuin een natuurlijke uitstraling en vraagt relatief weinig onderhoud.

Tags:

Comments are closed