Werk van de stadsvergroener

Hieronder een onvolledige impressie van werk van de stadsvergroener

Tuin Kaapstanderstraat Haarlem, ontworpen en aangelegd voorjaar 2021, foto augustus 2021
Tuin nieuwe componistenbuurt in Haarlem, ontwerp en aanleg najaar 2020, foto juni 2021
Haarlem Noord, voorjaar 2021

Een smalle tuin met een groendak, vijvertje en stapelmuur. Het groendak op de schuur vangt een hoop water op. Wat over is, loopt gaat via de regenton de vijver in. Een pergola geeft hoogte en daarmee diepte aan de tuin. De foto met de rode muur is de oude situatie. De foto is net na de beplanting gemaakt. Het groen moet dus nog uitgroeien om het echte effect van deze tuin te kunnen zien.

Tuin in Haarlem met sedum dak, stapelmuur, een regenton om het water op te vangen en aan de tuin door te geven. Ontworpen en aangelegd voorjaar 2021.
Berkel en Rodenrijs, zomer 2021.

Hieronder een dijktuin met hoogteverschil. Het pad meandert tussen de terrassen door van boven naar beneden. De beplanting bestaat uit hoge grassen en bloeiende planten. Twee terrassen zitten verstopt in het groen.

Vijfhuizen, ontwerp voorjaar/aanleg najaar 2022

De tuin heeft organische vormen, een vijver, stapelmuren en veel groen. Dat groen komt in het voorjaar van 2023 :-). In het ontwerp zit ook nog een klein kweekkasje wat later zal worden toegevoegd.

In mijn presentatiefilmpje is te zien wat ik met een klassieke dijktuin heb gedaan in Berkel en Rodenrijs (Zuid Holland).

Haarlem, najaar 2021.

Een kleine stadstuin met een stoere bank, een vijver en een houten overloop goot in het straatwerk. De middelste foto van de eerste rij is de situatie (vanuit huis)voor de make-over. Op deze foto’s is de tuin net aangelegd. Het groen moet dus nog komen..

Haarlem, najaar 2021

Van stadstuin met veel steen naar een tuin met groen, gras en organische vormen. Er was zelfs nog plek voor een vijver, een wilgentenenboog en een tent :-). Op de eerste twee foto’s zie je de oude situatie.

Hieronder volgens foto’s van een Haarlemse tuin die ik eerder heb aangelegd en al wel volgroeid is.

Het regent, de regenton loopt over in de vijver en als de vijver vol is loopt deze over in de tuin. Het effect is veel groen en veel leven.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *