Regenton

Sinds een paar maanden ben ik bezig met een cursus permacultuur bij het permacultuurcentrum in Haarlem. Heel interessant en het sluit heel erg aan op wat ik belangrijk vind bij de aanleg van een tuin: duurzaamheid en natuurbeleving.

Op de foto mijn eerste permacultuur-achtige aanpassing😃. In de permacultuur is ‘zorg voor de aarde’ één van de pijlers. Hierbij gaat het om het voeden en beschermen van natuurlijke systemen.

Voila… zie hieronder mijn regenton. Ik heb mijn regenpijp deels afgekoppeld van het riool en vang het water nu op in een regenton. Ik ben nu nog een systeem aan het bedenken om nog meer water de tuin in te laten lopen en niets meer het riool in te laten verdwijnen (want dat is eigenlijk super zonde).

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *