Over de stadsvergroener

Duurzaamheid en groen zijn de grote drijfveren van stadsvergroener Ad de Veld: “In 1999 ben ik in Wageningen afgestudeerd als ontwikkelingseconoom. Sindsdien heb ik veel verschillende dingen gedaan: van reisleider in Zuid Amerika tot productontwikkelaar in India en van webshop eigenaar tot enthousiast filmmaker.

Recent is daar één liefde aan toegevoegd en dat is het tuinarchitectuur. De Stadsvergroener is ontstaan na een uit de hand gelopen cursus tuinontwerp. Veel mensen kiezen voor gemak als het om hun tuin gaat en dat resulteert vaak in heel veel tegels met hier en daar een plant in een pot. Ik vind het prachtig om een steenwoestijn om te toveren in een groene oase waar je kunt ontspannen, waar je kinderen beestjes kunnen ontdekken en waar je met je blote voeten in je eigen gras kunt staan. Al heb je maar een paar vierkante meter, heel snel is er al iets natuurlijks van te maken.

Groen is fijn voor de stad

Groen helpt een stad leefbaar te houden. Dat besef is de laatste tijd bij mij ontstaan. Bomen en planten voegen op heel veel manieren waarde toe aan een tuin, een buurt en de stad. Een stad wordt er mooi er door, de stad wordt er schoner door en de stad wordt er socialer van. Al die prachtige eigenschappen van groen in combinatie met tuinontwerp komen samen in de Stadsvergroener.”

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *