Hoe werk ik?

Ik ontwerp graag een mooie groene tuin voor u. Uiteraard doe ik dat nadat ik eerst met u uw wensen heb besproken. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk gebruiksfuncties in te passen in een tuin: een trampoline in het groen, een pergola voor schaduw, gras voor de kinderen, een gemetselde pizza-oven, een lekkere hangplek, een verscholen hoekje.. Het uitgangspunt daarbij is dat deze elementen bijdragen aan de beleving van de tuin zonder dat het ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Duurzame tuinen

Mijn kracht ligt in het ontwerpen van duurzame en natuurlijke tuinen. Recent ben ik mij ook aan het verdiepen in permacultuur. Voor meer info daarover hier.

Ik werk met milieuvriendelijke materialen en ik gebruik zo veel mogelijk meerjarige planten. Ik werk veel met grassen en meerjarige bloeiende planten. Deze combinatie geeft aan een tuin een natuurlijke uitstraling en vraagt relatief weinig onderhoud. Natuurlijk doe ik dit alles in overleg met u.

Zonnehoed met bij
Hoe dan?

Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om de tuin te bekijken en uw wensen te bespreken. Daarna ga ik voor u schetsen. Ik maak een aantal varianten en leg deze tijdens een tweede gesprek aan u voor.

Dan volgt er nog een derde sessie om de puntjes op de i te zetten. Uiteindelijk na dit derde gesprek volgt mijn oplevering van het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp is handgetekend op a2 formaat. Bij het ontwerp zit ook een beplantingsplan.

Voor bovenstaande reken ik € 350,- inclusief BTW. Dit tarief geld voor stadstuinen tot 40 m2. Bij grotere tuinen of (veel) kleinere tuinen is de prijs in overleg.

Uitvoering plan

De volgende stap is het aanleggen van de tuin. Ik link u daarvoor aan een hovenier om het ontwerp uit te voeren. Met name voor het grondwerk, de bestrating en eventuele bouwwerken is het belangrijk om een goede partij voor te vinden.

Tijdens de werkzaamheden van de hovenier begeleid ik de voorgang.

De kosten van de aanleg en de begeleiding daarvan, kunnen pas worden beraamd, zodra duidelijk is voor welk ontwerp is gekozen.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *